Kerstboom soorten


Kerstbomen plantsoen
Wij kweken onder andere Abies Nordmanniana, Abies Fraseri en Picea Omorica plantgoed.

Advies kweekmethode
Vanuit onze opgebouwde ervaring adviseer ik mijn klanten over de diverse teeltmethode. Hierbij moet U denken aan evt. gemengd aanplanten, verwachte teeltduur per soort en de onderlinge plantafstand. Daarnaast is van belang een teeltplan met visie, met name voor de risicospreiding van teelt, soorten, afzet en insecten en onkruid beheersing.

Abies Fraseri
Abies Fraseri komt oorspronkelijk uit Amerika. Deze soort groeit goed op grond met een lage PH-waarde. De soort is zeer goed geschikt om als kerstboom te kweken. Wij leveren deze soort als 3- en 4 jarige.

Abies Nordmanniana
In Nederland bekend als nordmanspar. Mooie naaldvaste boom met donkergroene naalden, veel gebruikt als kerstboom. Oorspronkelijk afkomstig uit de Kaukasus, groeit op zwaardere vochthoudende grond. Word geleverd als 3- en 4- jarige plant aan kerstboomkwekers, waar ze nog 6 tot 8 jaar groeien alvorens ze geleverd worden aan de consument.

Abies Lasiocarpa
Abies Lasiocarpa en Abies Koreana worden gebruikt voor kerstbomen en solitaire aanplant. Abies Lasiocarpa is blauw-grijs van kleur en wordt geleverd als 3 jarige plant. Abies Koreana heeft een compacte groei en wordt geleverd als 3- of 4 jarig.

Picea Abies
Van oudsher gebruikt als kerstboom, groen van kleur en snel groeiend. Leverbaar als 3 jarige planten.

Picea Omorica
Picea Omorica is een blauw-grijze Servische spar. Hij wordt veel gebruikt voor kerstbomen aanplant en kan geleverd worden als 3- en 4 jarige plant.

Picea Orientalis
Langzaam groeiende spar die uitstekend geschikt is voor mini-kerstboom. Korte donkergroene naalden en mooie boomvorm. Leverbaar als 3- en 4 jarige planten.

Picea Glauca
Snel groeiende blauwgrijze soort, zaden afkomstig uit Denemarken. Leverbaar als 3 jarige plant.

Picea Pungens Glauca
De echte blauwe spar gekweekt van zaad uit Amerika. Leverbaar als 3 jarige plant. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *